Разпитват Ковачки по делото срещу шефа на мина Черно море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:53 / 15.02.2010
2630
Бизнесменът Христо Ковачки и председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов да дадат показания по делото за купуване на изборни гласове в Бургас. Това поиска днес районният прокурор Евгени Узунов по време заседание по делото срещу директора на мина „Черно море" Ангел Ангелов. Според обвинението, е необходимо да бъде изяснена изборната стратегия на партията за привличане на избиратели за вота през юни 2009 година. В купуване на гласове за пария ЛИДЕР по време на изборите за Европарламент е обвинен директорът на мината инж. Ангелов. Делото е първо по рода си и се гледа в Бургаския районен съд.

Повечето от свидетелите вече са дали показания. По време на разпит поемното лице Хава Шукри от с. Рудник, категорично отрече подписа под протокола за проведеното полицейско претърсване и изземване да е нейн.

Според показанията на Иван Йовков, районен инспектор в 5РУ на МВР, хората от селото говорили, че ако партията на Ковачки спечели изборите в Рудник, тези които са гласували за нея ще получат работа в мина „Черно море". Полицаят назова и две имена на жители от Рудник. „Документи не съм виждал, както и списъци различни от избирателните. Виждал съм Ангел Ангелов в селото, но не съм присъствал на агитационна среща", каза пред съда инспектор Йовков.

По думите на началника на Охранителна полиция към 5 РУ на МВР Стамат Стоянов, 10 дни преди изборите инспектор Йовков го информира за това, че група лица са агитирали за партия ЛИДЕР, като са обещавали работа в мината. „Казах им да напишат докладна , но тя не минава през мен", допълни Стоянов , който в момента е на друга длъжност в полицията.

Повторен разпит на една от свидетелките - Мери Борисова, постанови съдът. Според съдия Иво Добрев, показанията на Христо Ковачки Кънчо Филипов няма да допринесат за изясняване на обективната истина. Аргументите на съда са, че те едва ли са наясно в детайли със спецификата на района и конкретната работа преди изборите по места, още по-малко с частни уговорки и обещания. Искането бе оставено без уважение, а делото отложено за 22 март.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (75):
22.03.2010 Оправдаха шефа на мина Черно Море по обвинението за купуване на гласове
20.01.2010 Болен заседател отлага дело за изборна търговия
17.12.2009 Шефът на мина "Черно Море": Излиза, че от 11 години съм "купувал гласове"
17.12.2009 Разпитват полицаи на процеса за търговия с изборни гласове
16.12.2009 Започна делото срещу човек на Ковачки за купуване на гласове по време на евроизборите
16.12.2009 Тръгва дело за изборна търговия срещу шефа на мина "Черно Море"
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).