Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Разиграват бар "Нептун" под наем
Автор: Екип Burgas24.bg 10:13 / 18.06.2010Коментари (0)1138
© Burgas24.bg
Едно от емблематичните бивши заведения в Бургас - бар "Нептун", което в момента зее като руина в Морската градина, вероятно ще бъде разиграно на търг с начална цена от 5200 лева. Допреди 15 години барът работеше на пълни обороти, но в момента представлява печална гледка на входа на централния плаж, привличаща наркомани и просяци.

"Мястото е хубаво, заведението може да се възстанови и да се използва отново", посочва управителят на общинската фирма-собственик "Благоустройствени строежи" Константин Косев. Той е входирал докладна записка в Общинския съвет, която вече е минала през две комисии и следващата седмица влиза на сесия.

Бар "Нептун" е разположен на площ от 325 кв.м, преди години там се провеждаха атрактивните Нептунови празници. "Отдаването на сградата под наем за един по-дълъг период от време ще предостави възможност на гражданите да намерят още едно приятно място за отдих. Не по-маловажен е фактът, че по този начин ще се помогне на общинското дружество да реализира доходи от недвижимия имот", посочва управителят на "Благоустройствени строежи". Конкретното му предложение е бар "Нептун" да се отдаде под наем за 10 години чрез провеждане на публичен търг. Предлага се още обектът да не променя функциите си и да действа като заведение за хранене или развлечение. Косев категорично държи на позицията сградата да не бъде събаряна.

Грозните гледки спъват и отдаването на централния плаж на концесия. Държавата не може да намери стопанин на плажа заради сложните процедури по премахване на руините. Областният управител Константин Гребенаров смята, че решението за стопанисването на централния плаж в Бургас е да се намери начин за компенсиране на концесионера за средствата, които ще отдели за разчистването на района. Има голяма вероятност общината да поеме поддържането на ивицата това лято.

От години централният плаж и срутващата се край него сграда са повод за шумни скандали. Бар "Нептун", както и другите постройки се превърнаха в една от язвите на Бургас. В началото на 90-те години те са били отдадени под наем на скандалния бизнесмен Сашо Бакърджиев. До април 2003-а е плащал, но след това е спрял. Той беше преотдал обектите на трети лица. Сред тях беше и бизнесдамата от Созопол Марияна Щерева, която държеше по-голямата част от ресторантите и коктейл-бара. "Да, някога през годините са били отдадени на наематели. Но предшественикът ми е водил дела и ги е спечелил. Ние влязохме миналата година във владение", каза Косев вчера.

Колоритната дама Марияна Щерева набра популярност през лятото на 2007 година, когато взе на концесия и Централния плаж в Бургас. Тя неизменно влизаше с гръм и трясък в медийното пространство с непрекъснати скандали - неплатени заплати на спасителите, тотална мръсотия по ивицата, заплахи, стигна се дори до човешки жертви. Щерева с багери разкопа пясъка, за да докара пиратския кораб "Черната перла" на брега, който преди това беше изхвърлен от Несебър и Поморие.

Същата година тя се опита да пробие и в политиката, като се кандидатира за кмет на Созопол от името на сформираната преди вота партия на енергийния бос Христо Ковачки - ЛИДЕР. След като активно се включи в кампанията и беше един от най-върлите противници на бившия кмет на Созопол Веска Караманова, бизнесдамата показа амбиции за зам.-кметско място в екипа на настоящия градоначалник Панайот Рейзи, което така и не получи. По -късно се скара и с партийните си началници в София.

Източник: factor-bs.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: