Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
РЗОК-Бургас: За болниците са въведени прогнозни бюджети
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 25.02.2013Коментари (0)681
© Burgas24.bg
Директорът на Регионалната здравна каса в Бургас Таня Макшева каза, че дейностите в болничните заведения не са лимитирани, а са въведени прогнозни бюджети.

"В прогнозата има орязване на дейността, но това е всяка година в началото. Всяка година в началото тръгваме с по-малки обеми и след това анализирайки дейността на всяко лечебно заведение поотделно и търсенето от страна на пациентите на всяко тримесечие се прави корекция на тези бюджети. За миналата година всяко едно лечебно заведение от област Бургас от района на нашата здравна каса в края на годината си получи плащане за цялата дейност през годината", каза Макшева.

Това означава, че касата е платила за всеки преминал здравноосигурен пациент през 2013 г. Таня Макшева каза, че тази година всички болници от областта тръгват с намалени прогнозни обеми, като за месец януари е разчетено да им бъде платена цялата дейност, която ще бъде отчетена, което трябва да се случи днес до края на работния ден.

"Предполагам че и за февруари ще бъде по същия начин защото така им заложихме прогнозния обем, тъй като имахме яснота какво ще отчетат лечебните заведения. Но има още един момент. Намаляването на обема на част от лечебните заведения е и заради това че през 2013 година се появи и нов договорен партньор -многопрофилна болница, която е ситуирана в комплекс "Меден Рудник" и за нея също трябваше да бъдат заделени обеми. Тъй като е ясно, че населението в областта е едно и също. Това предполага, че не може да залагаме допълнителен обем на новото лечебно заведение, а то получава обем от общия обем на бургаската здравноосигурителна каса за миналата година. За това в лечебните заведения при нас има и по-голямо намаляване на обемите", разясни Таня Макшева.

Тя допълни, че по нейна информация само в столицата и в Бургас касите ще обслужват и нови болнични заведения. Директорът на РЗОК-Бургас бе категорична, че на тримесечие ще се прави корекция на прогнозните бюджети на лечебните заведения и всъщност болниците ще получат толкова средства колкото здравноосигурени пациенти са обслужили по съответните пътеки.

"Това става с решение на Надзорния съвет. След като лечебните заведения се отчетат ние им следим дейността, анализираме я според търсенето и съответно правим мотивирано предложение до Надзорния съвет за корекция в прогнозните обеми", посочи Макшева.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: