РИОСВ в Бургас с нов шеф

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:51 / 05.01.2010
1621
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас има нов директор - Бойчо Георгиев. Новият шеф на Регионалната инспекция е общински съветник от ГЕРБ и е на 35 години.

Той зае поста след като спечели конкурс, провел се на 29 декември миналата година в ресорното министерство. Бойчо Георгиев зае мястото на подалия оставка след изборите дългогодишен шеф на екоинспекцията Симеон Симеонов. След парламентарния вот Симеонов излезе в пенсия. Вчера новият шеф на РИОСВ пътува до столицата, за да приеме назначението си.

До интервюто за работа в Министерството на околната среда и водите освен Георгиев бяха допуснати още шестима кандидати за директорския пост в Бургас. Това са бившият областен лидер на СДС Владимир Павлов, Илко Бонев, Тодор Вълчев, бившият зам.-кмет на Несебър Мария Белински-Илиева, Цано Цанов и Кети Милева, която заемаше временно шефския пост в регионалния екоинспекторат. Най-добри резултати по време на интервюто в ековедомството е дал председателят на Комисията по околна среда в Бургаския общински съвет. Балът му от интервюто е 4,72. След него с изпитен резултат 4,48 се е наредил Тодор Вълчев. Изпитният протокол е разписан от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Така от началото на тази година Георгиев поема поста директор на РИОСВ-Бургас.

Освен в Бургас директори на регионални инспекции към Екоминистерството бяха избирани още във Варна, Русе, Пазарджик, Шумен, Хасково, Враца, Монтана, Плевен, Пловдив и Стара Загора.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).