РИОКОЗ глобили три училищни лавки заради продажба на забранени храни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:19 / 29.04.2010
618
Три акта за продажба на забранени храни в училищни павилиони са съставили от РИОКОЗ-Бургас за първите три месеца на 2010 година. Това каза  д-р Полина Желева, старши експерт в дирекция „Опазване на общественото здраве" към Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Бургас. За същия период за издадени и 11 предписания за ограничаване на продажбата на единични продукти. По думите на Желева се наблюдава съществена промяна след въвеждането на Наредба 37, която забранява продажбата на определени храни и напитки в училищата. Тя влезе в сила от септември миналата година. За сравнение Желева посочи, че за последните три месеца на миналата година издадените актове са над 10, а предписанията около 46.

По отношение на ученическите столове в Бургас д-р Желева каза, че не се наблюдават съществени нарушения. От началото на годината няма издаден нито един акт на собствениците на такива обекти. Тя допълни, че за да действа по-добре Наредбата за здравословното хранене, трябва да се популяризира столовото хранене в училищата.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).