Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пуснаха тестово пречиствателната станция на пристанището
Автор: Екип Burgas24.bg 15:01 / 28.10.2011Коментари (0)762
Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева дадоха днес тестови старт на новоизградената и модерна станция за препомпване на битовофекални води на пристанище Бургас.

Канализацията на територията на пристанище Бургас е изграждана от 108 г. насам, като през това време са променяни, както източниците и зоните за генериране на отпадни води, така и нормативните изисквания за опазване на околната среда. До този момент събирането на отпадните води се е извършвало посредством септични ями, които периодично са почиствани със специализирана техника.

"Радвам се, че именно в навечерието на Международния ден на Черно море, полагаме начало на работата на новата станция за отпадни води в бургаския порт и зоните около него. Обектът е финансиран от държавния бюджет на стойност 3 млн. лв. и е реализиран от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" с изпълнител "Водоканалстрой - Бургас" и с пълното съдействие на Община Бургас, която доказа за пореден път, че е най-екологично мислещата община, поради многобройните проекти в областта на опазването на околната среда и чистотата на Черно море.", сподели зам.-министър Ивелина Василева.

Новата канализационна система е от 7 канални помпени станции и тръбопроводи с дължина около 3,5 км. С реализацията й битовофекалните води от канализацията в района на пристанище Бургас Запад и бъдещият контейнерен терминал ще се отвеждат към главния колектор и градската пречиствателна станция за отпадни води на Бургас.
 
"Новата канализация, освен че ще събира отпадните води в зоната на пристанището, ще реши и проблемите в Промишлената част и жилищната зона, която е в близост до нея. Благодаря на ръководството на пристанището и най-вече на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" за бързото и своевременно реализиране на този проект, както и на фирмата - изпълнител за спазването на сроковете и качествената работа.", каза кметът Николов.
С реализацията на този проект ще бъдат покрити строгите екологични норми, на които трябва да отговарят всички пристанищни комплекси от страните - членки на Европейския съюз.

На събитието присъстваха още народните представители от Бургаска област Иван Вълков и Димитър Бойчев, изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов, представители на порта, на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и фирмата - изпълнител на обекта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: