Пуснаха безплатен интернет на Централна гара

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:52 / 18.06.2010
1602
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи днес, 18 юни 2010 г., най-новата услуга, която железопътните гари в България ще предлагат - свободна интернет зона, предаде репортер на Burgas24.bg.

Най-натоварените гари в пет български града ще бъдат първите, които ще предлагат безплатна връзка със световната мрежа за своите пътници и посетители. Централна гара в София и гарите в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица ще разполагат с бърза и удобна интернет връзка, осигурена от фирмите "Виваком" и "Телелинк".

Новата услуга е част от стратегията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за модернизиране на железопътния транспорт в България и повишаване на неговата конкурентспособност, заяви по време на представянето министър Александър Цветков.

Услугата е абсолютно безплатна и от нея може да се възползват всички притежатели на лаптопи и мобилни устройства с възможност за интернет сърфиране, независимо от оператора, който ползват. Над 37 000 пътници, които преминават ежедневно през петте най-натоварени железопътни гари, ще имат възможност да ползват услугата безплатно. За сравнение, в повечето европейски градове интернет връзката на гари и летища се заплаща средно по 5 евро за половин час ползване на услугата.

Сътрудничеството между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, "Виваком" и Телелинк е чудесен пример за ползите от публично-частните партньорства, каза още министър Александър Цветков. За да бъде демонстриран безплатния интернет, бе направена пряка видео връзка с началника на Централна ЖП гара в Бургас.

На днешното събитие присъстваха генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура Милчо Ламбрев, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев, представители на фирмите "Виваком" и "Телелинк" и други.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).