Първите нови автобуси идват в Бургас до Нова година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:35 / 24.10.2012
3289
Новите автобуси, които община Бургас закупи по проекта за интегриран градски транспорт ще тръгнат по улиците на града до края на тази година. Това каза инж.Петко Драгнев, управител на общинския превозвач "Бургасбус". Той допълни, че по този проект се работи от няколко години и е време бургазлии да видят резултатите от тази работа.

"В края на годината между Коледа и Нова година по план първите нови автобуси трябва да са в Бургас. Те са 67 на брой и ще бъдат доставени след проведена обществена поръчка от община Бургас. Този проект е изработен от община Бургас, тя е бенефициент и всичко, което е направено е с техни специалисти. "Бургасбус" се явява като помощник и накрая изпълнител на този проект. От тези автобуси 28 са дизелови съчленени и 39 са солоавтобуси с метанови двигатели и всички отговарят на екологичните норми и на сертификата Евро 5. Община Бургас работи с точните цифрите, но доколкото съм информиран те са с около 5 до 10 % по-евтини в различните позиции отколкото предложенията на другите участници в търга", посочи Драгнев.

Основното предимство на тези автобуси са, че са напълно нови и ще са произведени съгласно съвременните изисквания за градски транспорт.

"Всички те са нископодови и снабдени с платформи за превоз на хора, които имат проблеми с предвижването. Всички ще са снабдени с климатични инсталации, което означава, че и през лятото ще може да се пътува комфортно. Всички ще бъдат снабдени с видеонаблюдение, което ще дава възможност да се контролира както работата на нашите служители, така и ситуацията като цяло в автобуса. Не на последно място камера ще има и на челното стъкло, което ще даде възможност да се следи движението и пред автобуса и при евентуално пътно транспортно произшествие или друга ситуация ще може да се може да се ползва тази информация и от служителите на пътна полиция", обясни Драгнев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).