Пункт за износ на животни през Бургас се затваря

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:04 / 11.09.2009
704
България е поискала от Европейската комисия становище по искането на европейски износители за изграждане на допълнителна сграда към пункт за животни на бургаското пристанище, който ще бъде закрит. Предложението е направено при срещата в четвъртък на земеделския министър Мирослав Найденов с шефа на Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" в Европейската комисия Жан-Люк Демарти.

При последната ветеринарна мисия от Брюксел експертите са установили, че бургаското пристанище не разполага с пункт за отдих на животните, преди да бъдат транспортирани извън общността. Това противоречи на изисканията за хуманно отношение към животните и затова обектът трябва да бъде затворен, коментира Йордан Войнов, генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба.

Пунктът  се използва основно от износители от Дания, Холандия и Германия, които настояват обектът да не се затваря. По предварителни изчисления за изграждането на пункта са необходими около 1 млн. евро.

Тъй като България няма средства за необходимото строителство, трите европейски държави са поискали становище парите да се отпуснат от Еврокомисията. Въпросът беше обсъждан на заседанието в четвъртък на ЕК, което приключи късно снощи.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
05.11.2009 ЕК отпуска 300 хил. лв. за граничния ветеринарен пункт
30.09.2009 Няма да закриват ветеринарния пункт на пристанището
11.09.2009 ЕК отлага затварянето на граничния ветеринарен пункт за живи животни в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).