Птиците по Александровска влизали по домовете на хората

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 27.08.2009
1595
С писъци на хищни птици - ястреби, соколи, кукумявки ще гонят свраките в Бургас. Живеещите в района около стоматологията са тормозени от години, тъй като там се събират ята птици и замърсяват сгради и търговски обекти по главната улица.

Ежедневно главната улица Александровска се чисти с пароструйка. Резултата обаче е виден едва час, след това улицата отново бива "бомбандирана" от птиците. Специалисти от РИОКОЗ-Бургас предлагат вариант за справянето с птичите набези посредством систем, която се използва в авио средите:

"Устройството работи на следния принцип: Системата възпроизвежда писък на хищни птици. Така сработват инстинктите на птиците, те се плашат и избягват района, следващите, които кацнат биват засечени от устройството и то отново се активизира", обясни Деян Стойков от РИОКОЗ-Бургас.

Ежедневено общинската администрация изразходва стотици левове за почистване на улицата, според здравния експерт и общински съветник от Бургас Деян Стойков това е абсолютно излишно.

"Това е лицето на Бургас и е ненормално гражданите и туристите да тъпчат в... Наоколо живеят и работят стотици хора. Някои от птиците тук са доста палави, влизат в домовете на хората и правят поразии", коментира специалиста.

"Аз работя от 15 години на тази улица...от отгава положението е такова"; "Ненормална работа..."; "Всеки Божи ден е така.", жалват се хората.

На следващото заседание на ОбС в града здравния експерт ще внесе докладна с конкретно предложение за справяне с набезите на нахалните свраки.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.08.2009 Пускат писъци на кукумявки по "Александровска"
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).