Птици загинаха, оплетени в бракониерски мрежи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 14.11.2013
823
Поредните жертви на бракониерските мрежи в язовир Мандра са три големи гмуреца, съобщават от БДЗП. Телата на мъртвите птици бяха открити оплетени в бракониерските мрежи, докато от тях е освобождавана уловената над 200 килограма риба.

Акцията срещу незаконния улов на риба във вътрешните водоеми на Бургас бе проведена с участието на доброволци от БДЗП, представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - Бургас и ловно-рибарско дружество "Лебед" - Бургас през почивните дни. От извадените бракониерски мрежи са пуснати обратно във водите на язовира сулка, таранка и големи количества шаран, но за съжаление не са могли да бъдат спасени удавените птици.

Това е вторият случай, при който в бракониерски мрежи са открити загинали птици. Първият бе през август тази година, когато от езерото Вая бяха извадени удавени след оплитане в мрежи цяло семейство от вида малък гмурец - възрастна птица с три малки.

Тогава, обаче, бяха спасени останалите живи черноврат гмурец, кафявоглава потапница и малък гмурец.
Резултатът от акцията проведена в събота и неделя е поредното доказателство, че невинни жертви на мрежите за незаконен риболов стават много птици. Понякога в тях се давят и видове, които са застрашени от изчезване в световен мащаб. И всеки един загинал екземпляр застрашава съществуването на вида.

Огромният размер на посегателството срещу рибното богатство на езерата на Бургас застрашава и много други видове, като птиците например, които са се превърнали в обект, привличащ туристи от цял свят с цел наблюдението им в тяхната естествена среда в Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).