Провеждат православни образователни четения в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:36 / 22.11.2010
691
На 3 и 4 декември 2010 година, в зала № 3 на Гарнизонния клуб - Бургас, ще се проведат Деветите юбилейни национални "Св. Николаевски православни образователни четения" с международно участие, организирани от Православен енорийски център към катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий". Четенията се провеждат ежегодно по идея на отец Захарий Дечев. В програмата са включени пленарни доклади на проф. д.п.н. Клавдия Сапунджиева от СУ "Св. Климент Охридски" ФНПП и проф. д.б.н. Румен Ваташки от ШУ "Епископ Константин Преславски", ще бъдат представени и научни съобщения от членове на експедиция "Близнак 2010" - младите православни краеведи - ученици от различни буртаски училища, разработки на представители на различни български университети, учени и общественици. Събитието се провежда за девета поредна година и е едно от традиционните мероприятия, с които град Бургас отбелязва своя празник. Традиционните православно-педагогически четения вече се утвърдиха като един авторитетен форум, на който си дават среща учени и съмишленици от цялата страна и от чужбина. Форумът е и своебразна среща на представители на различни поколения, защото по традиция в него участват и ученици, които представят своите научни съобщения за отчитане на работата си на ежегодните православно-краеведски експедиции.

На форума ще бъдат представени и поредните сборници, резултат от краеведско-проучвателската и научно-дискусионната работа на експедицията и четенията, проведени през 2009 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).