Проверяват плажовете преди старта на сезона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 05.06.2012
667
Представители на всички държавни институции започнаха проверки на плажните ивици по южното черноморие за готовността им за началото на новия туристически сезон.В проверката на плаж в Поморие се включиха областният управител Константин Гребенаров и кмета Иван Алексиев .
Проверката установи- от началото на месеца на плажа има водни спасители и медицински екип. Ивицата се почиства машинно и ръчно.

Това лято се следи и за равнопоставеност на платена и свободна зона.Областният управител обяснява " Според последните промени в Закона за черноморското крайбрежие тези зони за свободен достъп трябва да бъдат равноспоставени със зоните за платен достъп ,там където има чадъри, там където има шезлонги и да бъдат на еднакви места".

За да се осъществява по-добър и строг контрол кметове на черноморски общини настояват за получат повече правомощия за проверки на плажните ивици ,разположени на тяхна територия.Кметът на Поморие Иван Алексиев : " нямаме претенции да стане общинска собственост плажа ,нека да си е държавна собственост ,но да има възможност общината да оказва ефективен контрол.Сега с промените в закона ни се вмениха допълнително такива функции ,но независимо от това дали общината е стопанин или не, общината е връзката между гражданите и държавата, между туристите и държавата."

Проверките ще продължат през целия туристически сезон, както и след сигнали от страна на недоволни граждани и гости на черноморието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).