Проверките за ползването на колани в Бургас ще продължат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:11 / 15.03.2011
782
Проверките на Пътна полиция в Бургас през изминалата седмица показват че от 100 проверени в 17 случая пътуващите на задната седалка са били без предпазни колани, каза говорител на ОД на МВР - Бургас. Констатирани са 20 случая на неизползван предпазен колан от пътуващите на предна дясна седалка, известна сред водачите като "седалката на смъртника". водачите, които са карали без да са си поставили предпазен колан са били 38. При проверките са установени три случая при които деца са се возили без детско столче, каквито са изискванията на закона.

"В тази връзка ми се ще да похваля голяма част от водачите ,които днес минаха през проверки на служители на "Пътна полиция" и на представителите на младежката секция на БЧК-Бургас в участъка на бул. "Демокрация" пред бившата Трета поликлиника. Там в рамките на един час бе проведена специализирана полицейска операция при която бе установено,че всички спрени автомобили, превозващи деца осъществяваха това превозване по правилата, а именно в детско обезопасително столче. За да поощрим водачите и техните деца да продължат да спазват закона младежите от БЧК им раздадоха подаръци, а служителите от "Пътна полиция" ги отбелязаха в нарочен списък, като данните ще бъдат предоставени на централата в София", каза Рандева. Тя посочи, че през миналата седмица акцията е била насочена за преброяването на водачите, които не ползват предпазни колани. Тази седмица ще се отчетат водачите, които са с поставени колани. Данните от двете проверки ще дадат точна информация за това спазват ли българските водачи закона за движение по пътищата.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
17.03.2011 ОД на МВР - Бургас: Водачите не следват изискванията за безопасно шофиране
11.03.2011 Направиха сайт за кампанията "Коланите спасяват живот!"
07.03.2011 Около 80% от водачите и пътниците в колите ползват предпазни колани
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).