Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Провериха заведения в Морската градина на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 27.05.2011Коментари (1)736
© Burgas24.bg
Всички работещи заведения в най-големия градски морски парк в страната - бургаската морска градина, бяха проверени през миналата нощ от служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в областния център. Проверката бе извършена съвместно с представители на още три държавни институции - Инспекцията по труда, полицията и Комисията за защита на потребителите. Сформираните 13 екипа инспектираха работещите 22 заведения.

Целта на действията бе още в началото на активния летен туристически сезон да бъдат пресечени опитите за укриване на обороти, а оттам и неплащане на дължими данъци, както и контрол по спазването на трудовото и осигурително законодателство. Проверяващите изискваха сключените трудови договори, договорите за наем, установяваха броя на местата в заведенията, както и почасовото време за работа на наетия персонал в търговските обекти. Служителите на НАП Бургас изискваха оборотите за 10 дена назад и сравняваха с отчетените реално. При значителни разминавания ще бъде извършена повторна проверка и ако различията са големи, ще се пристъпи към 7-дневно открито наблюдение, при което се засича всяка направена покупка и реалният оборот излиза на светло, коментираха проверяващи.

Още в началото на проверката бяха установени някои от типичните нарушения на данъчното законодателство - неиздаване на касови бележки, липса на контролни ленти на касовите апарати, както и разминавания между отразения в касовия апарат оборот и касовата наличност. Инспекторите на НАП съставиха 6 акта за установени административни нарушения. В НАП Бургас ще бъде засечена и подадената информация за осигуровките на наетите лица.

Една от целите ни е превантивен ефект. Ако някой е решил временно да затвори заведението, това не е решение - срещата ни е неизбежна, коментираха проверяващите.

През целия активен летен туристически сезон ще има непрекъснати проверки като данъчните ще използват разнообразни техники и методи за пресичане на измами и укриване на обороти. Търговските обекти с големи обороти ще бъдат под непрекъснат контрол, добавиха още от приходното ведомство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: