Проведоха обучение за работа с ИСУН на структурните инструменти на ЕС в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:37 / 11.10.2013
739
Днес, в Младежки културен център, се проведе обучение за работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН). Събитието се организира от Областен информационен център - Бургас по повод състоялата се кръгла маса, на тема "Научени уроци", в Бургас. Всички участници в срещата, които са бенефициенти по оперативните програми - представители на бизнеса, неправителствения сектор и общинска администрация от Област Бургас, заявиха желание да участват в последващо обучение за електронно кандидатстване и електронно отчитане.

Инициативата се проведе в рамките на един ден, а официален гост лектор и обучител беше Георги Стратиев - експерт в Дирекция "Информация и системи за управление на средствата от ЕС" към Министерски съвет на Република България. Полезна информация, която всеки допустим бенефициент трябва да знае преди започване на работа с електронната система, е свързана с притежанието на електронен подпис, който е необходим във всеки един от етапите. Системата също така предлага и възможност за комуникация с Управляващия орган по електронен път.

Участниците получиха възможност да зададат конкретни въпроси относно записване на данните, проверка на апликационната форма и подаване на проектното предложение към Управляващия орган. След потвърждение за подаване на проекта, корекции могат да бъдат нанесени единствено ако оценителната комисия пожелае допълнително информация и допусне кандидатата. Важно условие след подаването на документацията е получаването на входящ номер, който е гаранция, че информацията е успешно изпратена.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).