Проведоха Социален форум - 2011 за хора с увреждания в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:26 / 28.03.2011
708
Популяризиране на организациите на и за хората с увреждания, приемането на техен Етичен кодекс, споделяне на добрите световни практики в социалната сфера и трудностите при тяхното приложение са целите на провелия се днес в Бургас Социален форум - 2011.

"Не парите са основния проблем, а диалога между НПО сектора и другите субекти, които се намират в правния мир. До сега аз не съм видял никъде в България три заедно работещи организации. Тук е в сила стария принцип "двама са чета, а трима са чета с предател", това заяви Иван Карагьозов, Директор на Център за Психологически Изследвания в Бургас. Създаденият от него Етичен кодекс цели да провокира мислене, което да защитава правата на хората с увреждания.

Според Карагьозов обществото трябва да обърне по голямо внимание на тези хора. Липсва култура за това как може да им се помогне. "Моята мечта е Бургас да стане социалния рай за хората с увреждания, каза още той.

Три са важните принципа за работа в тази сфера - да не се забравя, че тези хора са едни от нас и имат нужда от разбиране; че колкото повече им дава обществото, толкова повече и ще получава като резултат, а проектите и програмите, които се реализират трябва да стават политики. Това заяви Минчо Коралски, председател на Агенцията за Хората с Увреждания.

В дискусиите на форума се включиха представители на 15 организации от страната, сред които сдружения и неправителствени организации, спортни клубове и центрове на хората с увреждания от Камено, Сливен, Бургас, Средец, Варна. Специални доклади представиха Антонио Леза, представител на Италианската асоциация на спортисти с увреждания, д- р Хамис Албелтажи от Палестина и Крис Калахан от САЩ.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).