Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Проведе се работна среща по проекта „5 стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда”
Автор: Екип Burgas24.bg 10:55 / 30.11.2009Коментари (0)1058
©
В изпълнение на работната програма на проекта „5 стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда" в периода 16-20 ноември 12 представители на 3 институции от област Бургас, участващи в проекта, взеха участие в работна среща, която се проведе в град Ерзурум, Турция. Групата се ръководеше от доц. д-р Таня Борисова - началник на РИО - Бургас и ръководител на проекта от България. Проектът се реализира в рамките на програма „Учене през целия живот" на Европейската комисия, секторна програма „Коменски", дейност „Регионални партньорства „Коменски". В този проект РИО - Бургас е партньор на Областна дирекция на народната просвета в град Ерзурум, Турция. Местни партньори на РИО - Бургас в проекта са ПГ по туризъм „Иван Вазов" - Слънчев бряг и Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас.

Работната среща премина при спазване на предварително изготвената програма. В нея бяха включени:

1. Представяне на проекта пред директори на училища от град Ерзурум и областта.

2. Представяне на образователните системи на Република България и на Република Турция.

3. Анализ на 4 варианта на анкета за извършване на изследване сред учениците от двете училища, с която да се установят съществуващи проблеми във връзка с насилието в училищната среда.

4. Запознаване с природните забележителности и с културно-историческото наследство на град Ерзурум.

В резултат на работната среща партньорите постигнаха договореност относно бъдещите съвместни дейности по проекта - провеждане на анкета сред учениците, обучение на родители, учители и ученици, създаване на клубове по интереси, създаване на страница на проекта в Интернет. Решено бе втората работна среща по проекта да се проведе в края на масец април 2009 г. в Бургас и Слънчев бряг.

По време на работната среща бяха установени преки контакти с участниците в проекта от Република Турция - с представители на Областната дирекция на народната просвета в град Ерзурум и с нейния директор г-н Февзи Будак, с директора и учителите от Средно общообразователно училище „Шукрю паша", с представители на Центъра за ориентиране и изследвания. Това даде възможност на участниците от България да се запознаят на място с турската образователна система, с организацията на учебния процес в училищата и с процедурите по приема на ученици в средните училища и назначаването на директорите и учителите. Групата посети 4 училища в град Ерзурум - начално училище, средно общообразователно училище, частно училище и професионална гимназия. Всички участници бяха силно впечатлени от дисциплината на учениците и реда в училищата, които са гаранция за спокойното провеждане на учебните занятия.

Освен пряката работа по проекта, благодарение на много добрата организация от страна на домакините, участниците в работната среща от България имаха възможност да се запознаят с природните забележителности и с културно-историческото наследство на град Ерзурум. Наученото за града и хората, които живеят в него, за историческото минало и за настоящето на този край доказва по убедителен начин, че град Ерзурум има хилядолетна история, с която се гордеят неговите жители. В момента в града живеят много млади хора, за които държавата полага грижи с цел получаване на добро образование като гаранция за успешното му бъдеще.
За участието си в работната среща всички представители от България получиха сертификати.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: