Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Протестите в Бургас не престават вече 28 дни
Автор: Екип Burgas24.bg 21:32 / 11.03.2013Коментари (2)1289
© Burgas24.bg
Снимка Архив
С минута мълчание в памет на загиналият след самозапалване Венцислав Василев от Раднево, започна протестът в Бургас. "Вече 28 дни протестираме и 28 дни всички управляващи, не обръщат внимание на протестиращите и не искат да ни чуят. Утре ще бъде обявено временното правителство, за следващите два месеца. Това показва безочие на цялата управляваща класа към всички българи, които излязоха като нас да кажат, че това което е било последните 23 години трябва да бъде променено. Постоянно гледаме по медиите как трите най - големи политически партии постоянно обявяваха, че нямало технологично време за променят закона за изборите, че нямало технологично време да се проверяват сметките, нямало технологично време да бъдат заведени дела, но имаха технологично време господа и дамите управляващи да разпродават всичко под масата последните две седмици и половина и да го разпродават така както не е разпродавано никога до сега. Тази инициатива, която започна преди 28 дни няма да спре, въпреки че ще има пикове и спадове. Защо няма да спре? Защото след структуриране на каквото и да е правителство, на какъвто и да било парламент, означава че ние гражданите на практика няма да спим. Няма да стоим безучастни към действията и бездействията на политиците независимо какъв цвят са те. След като не искат да ни чуят по единия начин, ще ни чуят по друг", каза Иван Киров от ИК на протестиращите в Бургас.

По думите му създаденият Национален комитет ще участва пряко в това което се случва на държавно ниво. В момента във Варна, Хасково и Пловдив има създадени такива комитети, но на местно ниво. Предстои такива местни комитети да бъдат създадени в останалите градове независимо от какъв цвят и партия е кметът и общинския съвет.

Киров допълни, тези които протестират всеки ден в Бургас трябва да помагат при решаването на местните проблеми и най-вече да ги посочват. Киров припомни, че Бургас е показван като витрина на доброто, което се случва през последните години и те не го отричат, но само бургазлии знаят какви са точно проблемите на града.

"Всеки един от вас вижда движейки се по улиците колко хубав е града всравнение с останалите градове и това е така. Но разхождайки се по улиците не виждаме това, което виждат други хора - избирането на определени фирми, упражняване на натиск от фирма върху фирма или от фирма на дадени лица, загърбване на проблеми от общински и регионален характер. Проблемите са не само на територията на община Бургас, а са на територията на цялата област. В цялата област има 13 общини, от които половината са добре, а половината са адски зле със селища призраци. От нас зависи по какъв цивилизован начин ще се опитаме да разговаряме с господа управниците на територията на община Бургас и да извоюваме исканията, които ще поставим. Това няма да стане със стоене в къщи и със стоене пред компютъра и със стоене по заведенията, това ще стане като се събираме, като обсъждаме, това е пряката демокрация - когато хората заедно решават по какъв път да се върви, а не някой да ни налага по какъв път да вървим ние. На това място бяха направени много изказвания, за това какво е по цял свят, но ние сме в България, ние сме в Бургас. Тези, които искат да живеят в този град, да променят този град трябва да променят усилията си, за да им се изпълнят желанията", каза Киров.

Друг от протестиращите поиска промяна в схемата на изборите и на парламентарно устройсто в страната, 70 % от приходите в даден регион да остават в областта, като останалите да се отделят за държавния бюджет, а областните управители да се избират, а не назначават. Той поиска и да се премахнат и бордовете от големите предприятия.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2013 г.
0
 
 
Браво!!! не 70, 85% трябва да остават в общините минимум!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: