Протестите в Бургас не престават вече 28 дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
21:32 / 11.03.2013
1287
С минута мълчание в памет на загиналият след самозапалване Венцислав Василев от Раднево, започна протестът в Бургас. "Вече 28 дни протестираме и 28 дни всички управляващи, не обръщат внимание на протестиращите и не искат да ни чуят. Утре ще бъде обявено временното правителство, за следващите два месеца. Това показва безочие на цялата управляваща класа към всички българи, които излязоха като нас да кажат, че това което е било последните 23 години трябва да бъде променено. Постоянно гледаме по медиите как трите най - големи политически партии постоянно обявяваха, че нямало технологично време за променят закона за изборите, че нямало технологично време да се проверяват сметките, нямало технологично време да бъдат заведени дела, но имаха технологично време господа и дамите управляващи да разпродават всичко под масата последните две седмици и половина и да го разпродават така както не е разпродавано никога до сега. Тази инициатива, която започна преди 28 дни няма да спре, въпреки че ще има пикове и спадове. Защо няма да спре? Защото след структуриране на каквото и да е правителство, на какъвто и да било парламент, означава че ние гражданите на практика няма да спим. Няма да стоим безучастни към действията и бездействията на политиците независимо какъв цвят са те. След като не искат да ни чуят по единия начин, ще ни чуят по друг", каза Иван Киров от ИК на протестиращите в Бургас.

По думите му създаденият Национален комитет ще участва пряко в това което се случва на държавно ниво. В момента във Варна, Хасково и Пловдив има създадени такива комитети, но на местно ниво. Предстои такива местни комитети да бъдат създадени в останалите градове независимо от какъв цвят и партия е кметът и общинския съвет.

Киров допълни, тези които протестират всеки ден в Бургас трябва да помагат при решаването на местните проблеми и най-вече да ги посочват. Киров припомни, че Бургас е показван като витрина на доброто, което се случва през последните години и те не го отричат, но само бургазлии знаят какви са точно проблемите на града.

"Всеки един от вас вижда движейки се по улиците колко хубав е града всравнение с останалите градове и това е така. Но разхождайки се по улиците не виждаме това, което виждат други хора - избирането на определени фирми, упражняване на натиск от фирма върху фирма или от фирма на дадени лица, загърбване на проблеми от общински и регионален характер. Проблемите са не само на територията на община Бургас, а са на територията на цялата област. В цялата област има 13 общини, от които половината са добре, а половината са адски зле със селища призраци. От нас зависи по какъв цивилизован начин ще се опитаме да разговаряме с господа управниците на територията на община Бургас и да извоюваме исканията, които ще поставим. Това няма да стане със стоене в къщи и със стоене пред компютъра и със стоене по заведенията, това ще стане като се събираме, като обсъждаме, това е пряката демокрация - когато хората заедно решават по какъв път да се върви, а не някой да ни налага по какъв път да вървим ние. На това място бяха направени много изказвания, за това какво е по цял свят, но ние сме в България, ние сме в Бургас. Тези, които искат да живеят в този град, да променят този град трябва да променят усилията си, за да им се изпълнят желанията", каза Киров.

Друг от протестиращите поиска промяна в схемата на изборите и на парламентарно устройсто в страната, 70 % от приходите в даден регион да остават в областта, като останалите да се отделят за държавния бюджет, а областните управители да се избират, а не назначават. Той поиска и да се премахнат и бордовете от големите предприятия.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (289):
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за бургазлии от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-скъп ток за клиентите на EVN
15.04.2016 EVN посъветва бургазлии внимателно да четат договорите, които подписват
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
Още новини от Новини от Бургас:
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).