Протестиращите в БСУ концентрирани в помощта си към колегите си от София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:27 / 05.11.2013
1163
Ще бъде създаден Национален щаб от представители на всички университети в страната. Всеки момент се очаква той да стане официален. Това каза Добрин Юнгарев, 4 курс специалност "Журналистика" в БСУ. Вчера той бе при колегите си в София. В момента двама души са окупирали зала 222 на БСУ.

"Днес отново сме в камерен състав. Концертираме се върху това как можем да помогнем на колегите в София, отколкото да привличаме нови хора от БСУ. Опитваме се да се обединим всички студенти, както не рядко сме говорили. Идеята е да се обединят всички университети, за да работим заедно за каузата "България", каза още младежът по повод вчерашното му посещение в София.

На въпрос, ще се срещнат ли студентите със сегашните управляващи той отговори, че няма как да стане това. "Самият факт, че от националното представителството на студентските съвети са на среща с министър Клисарова е поредната показност на партийност, тъй като много хора от това представителство са партийни лица. Ние се борим и срещу това. Те казват, че представят студентите, а всъщност представят собствените си интереси. Искаме подмяна на образователния модел. Да се наложат нови учебници, нова система, която да създава нови кадри, а не специалисти, които се оказват, че не са актуални на пазара. Искаме по-строг контрол от страна на гражданите в парламента. Искаме да въведем електронни избори. Говори се, че е най-добре това правителство да приеме електронното гласуване и след това да подаде оставка, за да може следващите избори да са по-прозрачни. Искаме морал и отговорност в политиката", коментира още Юнгарев.

По думите му предстои бургаски студенти да отидат и до Велико Търново.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (351):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
28.05.2014 Отложиха дебатите по вота на недоверие, Миков изключи микрофона на депутат от ГЕРБ
27.05.2014 Протест пред Народното събрание утре, ще искат оставки
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).