Прокуратурата поиска да остане условната присъда на Максим Стависки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:40 / 15.04.2009
485
Прокурор Антон Лаков поиска съдебния акт на Апелативния съд в Бургас, с който Максим Стависки беше осъден, да бъде изменен и на практика да остане условната присъда постановена от Бургаския окръжен съд. На днешното заседание на Върховния касационен съд прокурорът аргументира позицията си с това, че подсъдимият Стависки е световно известна личност постигнала това със своя труд и е представил успешно България пред света. По думите на прокурора, Стависки има отлична трудова характеристика. Освен това той има отлично процесуално поведение - признал се е за виновен, съжалява за стореното и е възмездил близките на пострадалите преди да влезе съдебното решение в сила. Прокурор Лаков коментира още, че са налице основанията да се приложи член 66 от Наказателния кодекс за промяна на ефективната в условна присъда.

Пред съда Максим Стависки заяви, че е нормален човек и деянието му тежи на съвестта. Той призна, че е направил грешка и се опитва да поправи последиците от нея.

Представляващите интересите на Мануела Горсова поискаха молбата на Стависки за изменение на решението на Бургаския апелативен съд да остане без уважение.

Защитниците на Стависки коментираха, че той е превел обезщетения на близките на пострадалите в катастрофата общо в размер на 165 000 лв. Върховният касационен съд ще се произнесе след заседание.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).