Проф. д-р Христо Бозов представи най-добрите практики в морската медицина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:32 / 19.05.2016
1784
При изключителен интерес премина лекцията на проф. д-р Христо Бозов в КЦ "Морско казино". Известният професор събра на едно място университетски преподаватели, лекари, управители на лечебни заведения, специалисти в Регионална здравна инспекция и МБАЛ - Бургас.

"Община Бургас има сериозни намерения да развива морска медицина в новия факултет по обществено здраве. Това ще бъде още една възможност за младите студенти и самочувствие за града ни, като развиващ се морски център" - каза в приветствието си зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Проф. д-р Христо Бозов е първият българин, специализирал морска и авиомедицина на борда на американския самолетоносач "Джон Стенис" и хипербарна оксигенация във Военната болница "Кралица Астрид" в Белгия. От тази година той преподава в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". На срещата бе представен и монографичният му труд "Хипербарната оксигенация в комплексното лечение на язви при диабетно стъпало".

На събитието присъства още зам.-областният управител д-р Севдалина Турманова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
"Възраждане" представи водачите си на листи на изборите
Много шофьори в Бургаско изгоряха
Медицинският факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" от...
Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в бургас...
Важно! Затварят част от ул. "Уилям Гладстон" в Бургас
Близо 25 хил. бургаски деца влязоха в класните стаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).