Проект подпомага образованието на деца със специални образователни потребности

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:26 / 06.03.2012
881
Проект, който подпомага образованието на деца със специални образователни потребности спечели Община Бургас. Той е с название "Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи" по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001 - 4.1.04 "Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности", Оперативна програма
"Развитие на човешките ресурси".

Това стана ясно днес на 6 март /вторник/ на пресконференция, провела се в Заседателната зала на Община Бургас. В нея взеха участие Веселина Таралова - Директор Дирекция "Образование и демографски въпроси" и ръководител на проекта, Галя Николова от РИО Бургас, Антоанета Стоянова - Директор на "Ресурсен център" Бургас, представители на партньорите по проекта, психолози и педагози.

Продължителността на проекта е 23 месеца и 19 дни, а стойността му е 372 960,64 лв. Партньори на Община Бургас са 3 детски градини - ОДЗ 9 "Делфин", ЦДГ 1 "Звездица", ОДЗ 4 "Калина Малина", 3 училища - ОУ "Пейо Яворов", ОУ "Найден Геров", ОУ "Антон Страшимиров" и Нов Български Университет. Целева група по проекта са 53 деца и ученици със специални образователни потребности /СОП/, 33 психолози и педагози и 100 родители на деца със СОП.
Общата цел е да се подпомогне образователния процес на деца и ученици със СОП. Проектът предвижда подпомагане образователния процес на деца и ученици със специални образователни потребности, индивидуална работа с тях и максималното им включване в разнообразни дейности, като участие в различни клубове, които ангажират децата чрез изкуство или спорт. Предвижда се също обучение на родителите, психолозите и педагозите за работа с тези деца, интеграцията им и общуването с другите деца за преодоляване на различията.

Предстои да се оборудват 6 специализирани кабинети за работа с деца със СОП при всеки от шестте партньора, които могат да обслужват по-широк кръг деца. Проектът ще подпомага интегрираното обучение за деца и ученици със СОП, ще предостави специализирана подготовка на психолози и педагози за работа с деца и ученици със СОП, работа в посока на промяна на обществените нагласи в подкрепа на интегрираното и включващото обучение и оборудване на специализирани кабинети за работа с деца и ученици със СОП в училищата и детските градини - партньори по проекта.

Община Бургас си партнира с Ресурсен център - Бургас, който осъществява дейности по провеждане на държавната политика за обучение и възпитание на деца и ученици със СОП и работи по програма за развитие на интегрираното обучение и възпитание.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).