Продължават опитите да се внасят незаконни вещи и наркотици в бургаския затвор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:23 / 31.08.2009
1082
Началникът на бургаския затвор Деян Костов коментира, че продължава тревожната тенденция в затвора да се внасят незаконни вещи и наркотици. Последният предотвратен опит от служителите на затвора е от вчера, когато в пратка за затворника Неделчо Стоянов в гумени чехли, в специално изработен тайник са открити топчета марихуана и амфетамини. От началото на годината предотвратените случаи за внасяне на незаконни вещи са над 30, каза Деян Костов. Най-често се правят опити да се внесат мобилни телефони и наркотици. Обикновено те се укриват в изпратените за затворниците хранителни продукти, като бурканчета, салам, пасти за зъби и в токчета на обувки. Всички изпратени пакети, обаче се проверяват. „Имаме като помощник и куче, което ни помага в търсенето на укрити наркотици, но разчитаме предимно на опита и рутината на нашите служители. Работим също и по сигнали", каза Деян Костов. На въпрос носят ли след подобно разкритие затворниците и вносителят отговорност, началникът на бургаския затвор каза, че ако затворникът по някакъв начин е влязъл във владение на внесената незаконно вещ, той носи отговорност. Когато се констатира опит да се внесат незаконно предмети, информацията по случаите се предава в МВР и случаят вече се разглежда от тях. В момента в бургаския затвор има 820 затворници. Само в корпуса там съжителстват 640 лишени от свобода при капацитет 300.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
03.01.2017 Оставиха Далакмана на топло в ареста
03.01.2017 Далакмана си глътна граматиката в съда
27.12.2016 Далакмана остава зад решетките! Крещял срещу униформен: Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас
27.12.2016 Криминогенът Далакмана е човекът, наръгал бургаски полицай при схватка
28.08.2015 Николай Далакманов е обявен за общодържавно издирване
13.07.2011 Съдът привлече като обвиняем един от лидерите на бандата с кирките
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).