Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Продължава общественото обсъждане на бюджета на община Бургас за 2011 година
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 21.01.2011Коментари (0)664
©
В бюджета за 2011 година е заложен интегриран проект за управление на питейни и отпадни води в м.с. Черно море и с. Рудник. Срокът за представяне на идейните проекти е до края на м. март - стана ясно на среща на зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев с жители на м. с. Черно море. Най-напред ще се изгради пречиствателна станция в района на "Вая", след което ще се пристъпи към осъществяването на втората част от проекта. Така един от най-наболелите за двете села проблеми - канализацията ще бъде решен, като заложените средства за това са в размер на 479 хил. лева. За 2011 година в м.с. Черно море са предвидени средства за ремонт на училището, изграждане на спортна площадка, както и за подмяна на осветлението.

Жителите на селището поискаха да се обнови парка в центъра, където да се изгради и детски кът, да се измести мястото на традиционния пазар, да се асфалтират улиците, както и да се промени маршрутът на автобуса и се добави спирка в центъра. Едно от предложенията бе м. с. Черно море да стане квартал на Бургас, което обаче не зависи от общинската администрация. Финансова подкрепа бе поискана и за изграждане на църква в селището, за което има издадено строително разрешение. Г-н Стойчев даде уверението си, че предложенията, които са в правомощията на общината, ще бъдат взети под внимание при окончателното изготвяне на бюджет`2011.

Преди началото на обсъждането на бюджета кметът на м.с. Черно море Любомир Събев използва събирането на хората, за да направи кратък отчет на извършеното през 2010 година.
Обществено обсъждане на бюджета се състоя и в селищата Рудник, Братово и Равнец.

Освен проект за интегриран воден цикъл, включващ изграждане на канализация и пречиствателна станция, в с. Рудник в тази година ще бъде извършен и ремонт на футболното игрище и кметството, стана ясно вчера на среща на зам.-кмета Йорданка Ананиева с жители на селото.
По искане на присъстващите бяха обсъдени и възможностите за участие в програмата за малки публично-частни партньорства за благоустрояване на Община Бургас. Жителите изразиха недоволство от факта, че поради технически причини не могат да слушат програмата на Общинско радио Бургас. Зам.-кметът Йорданка Ананиева посочи, че в момента общинска администрация работи по осигуряване на ефирна честота за Общинското радио, след което програмата му ще бъде свободно приемана и на територията на с. Рудник.

Пред жителите на с. Братово зам.-кметът на Бургас Атанаска Николова представи рамката на проектобюджета за 2011 г. и разясни, че в него е предвидено благоустрояване и преасфалтиране на основните улици в селото - ул. "Бяло море", ул. "Тракия", ул. "Първи май" и ул. "Христо Ботев", както и ремонт и възстановяване на тротоари и бордюри. Ремонт ще бъде извършен и на бившия киносалон в Братово, чиято зала ще бъде използвана след това за провеждане на срещи, събрания и различни културни прояви. В проектобюджета е заложено и изготвяне на проект за благоустрояване на пътя към гробищния парк в селото.
Жителите на Братово споделиха, че са доволни от редовното сметопочистване и сметоизвозване на боклука от селото. Единствените забележки бяха свързани с качеството на водоснабдяването и питейната вода и поискаха съдействие от страна на Общината за решаване на проблема.

Зам.-кметът Атанаска Николова запозна присъстващите с възможността за кандидатстване за малки благоустройствени проекти, с които да бъдат обновени градинките и тротоарите в Братово.

Жителите на с. Равнец също бяха запознати с проектобюджет`2011 от зам.-кметът на Община Бургас Костадин Марков. В него е предвидено да бъде подменен водопроводът под една от основните улици в селото, да се направи корекция на коритото на реката, преминаваща през Равнец и да се изградят 2 моста за преминаване. Някои от черните пътища и улици в Равнец също ще бъдат чакълирани до края на годината. Ремонт ще бъде извършен и на съблекалнята на стадиона на местния футболен отбор.

Обществените обсъждания на проектобюджет`2011 в бургаските села Черно море, Братово, Равнец и Рудник преминаха при пълни зали и силен интерес от страна на присъстващите. Следващата среща на общинска администрация с жителите на община Бургас ще бъде в понеделник /24.01/ от 17.00 часа в читалището на село Брястовец.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: