Продължава конкурсът за лого на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:14 / 18.10.2012
829
По-малко от две седмици остават до крайния срок в конкурса за лого на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. В конкурса може да участва всеки - достатъчно е да има добри идеи, които може да изрази графично, да има отношение към културата и най-вече към Бургас.

Правилата за участие са лесни. Предложенията за лого, заедно с контакти на автора и подписана от него декларация за авторство трябва да бъдат изпратени по е-мейл на media@burgas.bg или на електронен носител в Пресцентъра на Община Бургас на ул. "Александровска" 26, ет. I. Крайният срок е 31 октомври, а наградата за победителя е 2000 лв. Всички изпратени лога ще бъдат представени в изложба, която ще бъде открита в навечерието на празника на Бургас - Никулден.

Оценяването и класирането на постъпилите предложения ще се извърши на два етапа. На първия постъпилите предложения ще бъдат оценени от експертно жури, в което ще вземат участие графични дизайнери, художник, представител на НПО сектора, представители на общините от област Бургас. След като журито оцени и класира предложенията, най-добрите ще бъдат обявени за гласуване от публиката, чийто глас ще е решаващ за определяне на победителя.

Логото ще бъде използвано като символ на всички инициативи, свързани с подготовката на кандидатурата на Бургас, подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево. То следва да интерпретира автентичния смисъл на концепцията за Европейска културна столица, като едновременно с това отразява спецификата на духа и културата на Бургас и региона.

Подробности за условията на конкурса са публикувани на сайта на Община Бургас, в раздел "Култура", подраздел "Фестивали, конкурси, концерти и изложби".

Актуална информация за кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата може да бъде намерена както в сайта на Община Бургас, така и на официалната фейсбук страница на кандидатурата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
16.01.2014 Вижте какво не е достигнало на Бургас в борбата за Европейска културна
столица
13.12.2013 Бургас сезира ЕК, съмнява се в безпристрастността на журито в комисията за избор на културна столица
12.12.2013 Крах за Бургас! Отпаднахме от борбата за Европейска столица на културата
12.12.2013 Днес обявяват продължава ли Бургас в надпреварата за Европейска столица на културата
11.12.2013 Утре обявяват продължава ли Бургас в надпреварата за Европейска столица на културата
10.12.2013 Днес Бургас защитава своята кандидатура за Културна столица на Европа
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).