Продават благотворително 50 графики от частна колекция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:19 / 19.08.2011
532
50 графики и литографии, собственост на д-р Ернт Трифон Юде ще бъдат продадени благотворително, предаде репортер на Burgas24.bg. Изложбата озаглавена "Съвършенство в черно и бяло" ще бъде открита на 25-ти август от 18.30 часа в бургаската галерия "Богориди". Средствата от продажбата на творбите ще отидат в помощ на приюта на отец Иван от Нови хан.

Графиките са рисувани в периода от 50-те до 80-те години на XXвек. Сред имената на авторите са: Тома Томов, Стоимен Стоилов, Георги Лечев, проф. Румен Скорчев, проф. Петър Чукле, Драган Милев - Дари, Ирни Ланг Кумер, Роналд Парис, Регине Вегнер. Произведенията са събирани от Юде в продължение на години и са част от богатата му частна колекция. Живеещият в Германия доктор с български корени е председател на германо-българското културно дружество "Кирил и Методий". Дейността му е благотворителна и е в подкрепа на нуждаещи се организации и хора. Настоящата изява има за цел да събере хора с щедри сърца, които с готовност ще се включат в акцията. Като станат собственици на графика, те не само ще се наслаждават на изяществото на творбата, но и ще подпомогнат десетките живеещи в Нови хан.

На откриването на изложбата ще присъства д-р Ернт Трифон Юде. Специално от София пристига и режисьорът Джеки Стоев, който наскоро засне филм за отец Иван. Откъс от него ще бъде прожектиран същата вечер в галерия "Богориди". Собственичката - Ружа Георгиева и галеристката Миглена Герчева приели присърце идеята на д-р Юде за организирането на изложбата и предоставят арт пространството безплатно за настоящата благотворителна проява.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).