Призналият си за убийството в Карнобат се отрече от думите си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:21 / 04.02.2009
2997
Неочакван обрат придоби делото за убийство срещу 22-годишния Владислав Янчев от Карнобат. Янчев е обвинен за убийството на 18-годишната Мария Добрева, негова приятелка. Обвинен е по член 116 от НК за умишлено убийство с особена жестокост, извършено по мъчителен за жертвата начин. Днес той шокира всички като заяви, че не извършител на убийството, въпреки направените самопризнания пред полицията и съда. В съдебната зала Владислав Янчев категорично отрече да е извършил престъплението и се отказа от предварителните си показания в които признава, че е виновен за убийството. На въпрос - защо е давал други показания при разпита пред полицията и в съда, каза, че е бил принуден от полицията, като заяви, че е бил бит с бухалки. На въпрос дали съдията, пред когото са го разпитвали, му е оказвал натиск, обвиняемият отговори отрицателно. След като повторно го запитаха защо тогава е признал и пред съдията за убийството, Янчев каза, че същите полицаи, които са го били, са го довели и в съда, и са били с него, и го било страх. Гледайки съдията Захарин Захриев в очите Янчев каза: „Аз не съм убил Мария. Аз знам истината. Не съм убил Мария". Владислав Янчев отрече и това, че Мария му е казвала, че е "боклук" и "смотаняк", както твърдеше преди време. В нощта на убийството Мария му е позвънила към 1.00 часа. Тя винаги е излизала на входа на дома им. Този път не се е явила и той се прибрал у тях след пет минути, като мислел, че си е легнала. Обвиняемият допълни, че е разбрал за изчезването на момичето от нейните родители. На въпрос как е завел полицаите на мястото на убийството Янчев каза, че не ги е завел той, а те са му казали къде са я открили и са го качили на автомобила, като го завели до мястото на убийството. Нови свидетели днес не бяха изслушвани. Съдебното следствие приключи. В момента текат пледоариите на прокурора и защитата. Очаква се днес или утре да бъде произнесена присъда. Според адвокати най-важният довод за присъда са дадените показания пред съдия, в които Владислав Янчев признава, че е извършил убийството.

Драмата се е разиграва на 27 май миналата година, когато в пристъп на ревност, той е удушил приятелката си, запалил тялото й, след което го заровил в канавка на километър от Карнобат. Обгорените останки на Мария полицията открила пет дни, след като е обявена за издирване. Вчера в съдебната зала Владислав се отказа от съкратената съдебна процедура.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
09.03.2010 Доживотен затвор за карнобатския убиец Владислав Янчев
14.07.2009 Апелативният съд потвърди доживотната присъда на убиеца от Карнобат
04.02.2009 Доживотен затвор за убиеца от Карнобат
03.02.2009 Започна делото за убиеца от Карнобат, възможна е доживотна присъда
03.02.2009 Дават ход на делото за убийството в Карнобат
04.06.2008 Младежът, обвинен в убийството на приятелката си остава в ареста
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).