Приятелката на лихваря Донков остава в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:21 / 25.02.2010
1873
Приятелката на обвинения в незаконно лихварство Иван Донков- по прякор Бухала е с постоянна мярка задържане под стража, предаде репортер на Burgas24.bg. Срещу Милкана Жечева Вълкова е обвинение по чл. 253 ал. 1 от Наказателния кодекс - пране на пари.

Прокуратурата е изготвила обвинителен акт, в който се посочва, че Вълкова е извършвала дейността си в периода 2004-2009 година. Разследването е в начална фаза. Тогава са били извършвани финансови операции и сделки с недвижими имоти, на база на които приятелката на Бухала се е облагодетелствала.

В съдебна зала Прокуратурата защити искането си за постоянен арест, с факта че посоченият в личната й карта адрес не отговаря на действителното и местоживеене, а апартаментът е продаден още през 2000 година. Защитата на обвиняемата, адвокат Росен Кожухаров заяви, че подзащитната му живее в апартамент закупен от родителите й и че разминаването е само заради това, че Вълкова не е сменила адресната си регистрация и документите за самоличност.

Адвокат Кожухаров пред съда заяви, че липсват конкретни данни за извършено престъпление, както и кога и как са придобити тези финансови средства, с които се е облагодетелствала подзащитната му. Според него обвинението е "правен абсурд".

Кожухаров отхвърли и възможността приятелката на Лихваря, която е кредитен инспектор в банка да е съвместявала трудовата си дейност със действия, в които е обвинена, а именно пране на пари. Милкана Вълкова може да обжалвамярката си пред апелативен съд на 4 март.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).