Приходите от продажби на "Слънчев бряг" АД скочили с 36%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 13.04.2010
428
Последната сделка с акциите на "Слънчев бряг" АД на Българската фондова борса е била на 29 март на цена 5,84 лв., съобщиха от Българската фондова борса, цитирани от електронното издание Investor.bg. Това представлява понижение от 2,6% от началото на годината и ръст от 120% за последната година. Пазарната капитализация на компанията в момента е в размер на 11,4 млн. лв. "Слънчев бряг" АД намалява загубата през 2009 до 8,450 млн. лв. при отрицателен резултат за 2008 в размер на 10,843 млн. лв., сочи одитираният неконсолидиран отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Приходите от продажби на Слънчев бряг АД през миналата година се увеличават с 36% до 2,679 млн. лв. и се разпределят както следва: 249 хил. лв. от предоставяне на услуги по поддържане на общата инфраструктура и реклама в к.к. Слънчев бряг, 1,088 млн. лв. от продажба на дълготрайни материални активи и материали от бракувани ДМА, 413 хил. лв. от наеми, 827 хил. лв. от отписани задължения във връзка със съдебно решение в полза на Слънчев бряг АД и 103 хил. лв. от други приходи (в т.ч. продажба на промишлена вода, отдаване под наем на файтони и др.), се посочва в доклада.

През 2009 "Слънчев бряг" АД продължи да осъществява дейност по поддържане на общата инфраструктура на територията на к.к. Слънчев бряг, се казва в годишния доклад за дейността на дружеството. През миналата година възникна спор между дружеството, собствениците на туристически обекти в к.к. Слънчев бряг и Община Несебър относно заплащането на предоставяните от компанията услуги. В резултат на възникналите обстоятелства приходите на дружеството от поддържане на общата инфраструктура и реклама в комплекса бележат спад от 46% през 2009 спрямо 2008, се казва още в доклада.

Основен акционер в дружеството е Министерство на икономиката и енергетиката със 75% от капитала, а "Слънчев бряг холдинг" АД притежава 10%.

В Българската фондова борса вече е публикувана поканата за общото събрание на дружеството на 4 май, на което ще се гласува подмяна на Съвета на директорите. Ще бъде гласувано освобождаването на Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, Ели Леон Анави, Кольо Колев и Пламен Александров, се казва в поканата за свикване на събранието.

На тяхно място ще бъдат предложени Мария Михалева, Соня Енилова, Константин Лефтеров, Златко Димитров и Иво Маринов. Предвижда се мандатът на членовете му да бъде 3 години. Ще се гласува още министърът на икономиката Трайчо Трайков да сключи от името на дружеството договори с членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението. След това съветът ще си избере и изпълнителен директор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).