Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Приехме форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 10.09.2010Коментари (0)535
©
"Фактът, че Бургас е предпочетен за място на провеждане на първия в страната регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания е своеобразна оценка за успешната ни работа в социалната сфера, но и нещо повече - дава ни стимул да влагаме все повече усилия в тази насока", това каза днес кметът на Община Бургас Димитър Николов при откриването на форума, организиран от Национален алианс за социална отговорност, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания и Фламандските власти, с подкрепата на Община Бургас.

Специално за събитието в Бургас са Генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Люк Зелдерлоо, Жос Тюнис от Фламандска агенция за хора с увреждания, Георги Георгиев- Председател на Национален алианс за социална отговорност, представители на Министерството на труда и социалната политика, Европейската комисия, експерти от европейски организации, институцции, общини, НПО. Участниците във форума бяха поздравени и от Златина Дукова - зам.-областен управител на Бургас.

Форумът има за цел да постави началото на поредица от срещи, при които ще се дискутират актуални проблеми на доставчиците на услуги за хора с увреждания. Основни доставчици на такива услуги са общините, неправителствените организации, държавните институции, фирмите. Част от срещата е посветена на резултатите от европейския проект "Snowball", чиято цел е осигуряване на подкрепа и развитие на структурите и капацитета на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България .

Люк Зелдерлоо представи основните предизвикателства в тази сфера: подобряване качеството на услугите; изграждане на партньорства между институциите; тренинг на работещите в социалната сфера; включване на хората с увреждания към социалния живот. Той изрази увереността си, че днешният семинар ще доведе до реални резултати по посока на справяне с тези предизвикателства.

По-рано същия ден градоначалникът на Бургас прие в кабинета си основните организатори на форума. При срещата си те дискутираха конкретни проблеми, свързани с услугите, които Община Бургас се стреми да предоставя на хората с увреждания и възможностите за европейско финансиране на проекти в социалната сфера.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: