Президентът на швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл на посещение в региона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:31 / 06.03.2010
904
На 10.03.2010г. г-жа Ема Бруньоли, президент на швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл, ще посети Дом за деца с умствена изостаналост "Св. Стилиян Пафлагонийски", с. Кошарица. Тя ще се срещне с децата, възпитателите и директора на социалното заведение Динко Митев. Г-жа Бруньоли пристига в България по покана на сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност „Сороптимист интернешънъл" клуб Бургас.

По-късно кметът на Несебър г-н Николай Димитров ще разговаря с Ема Бруньоли, г-жа Жизел Марти - инициатор на първия проект за ДДУИ с. Кошарица и г-жа Антоинет Фрай, координатор на социалните служби в швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл. На срещата ще присъстват и дами от бургаския клуб Сороптимист.

Поводът за посещението на швейцарските сороптимистки е честването на 13 години от създаването на бургаския клуб Сороптимист (Сороптимист интернешънъл Клуб Бургас е създаден на 8 март 1997 година), отчитане на резултатите от работата по "Проект за социални практики - Дом Кошарица" и стартирането на нов проект на швейцарския съюз, който е част от световния проект "Вода" ("Go for Water") на Сороптимист интернешънъл. Това аргументира финансирането на канализацията, отоплението и всички водни инсталации при изграждането на нов дом и национален обучителен център за възпитателни кадри в с. Кошарица. Община Несебър ще осигури средствата за строителството на новата сграда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).