Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
През 2010 г. "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" е преработил 5,4 млн. т нефт
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 22.06.2011Коментари (0)1394
© Burgas24.bg
Днес се проведе годишно общо събрание на акционерите на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД. Присъстваха представители на 30 385 293 броя акции или 99% от капитала на дружеството.
На събранието присъстваха: Михаил Антонов - председател на Надзорния съвет на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД, Живко Зайков - представител на мажоритарния акционер LUKOIL Europe Holdings B.V., Евгени Узунов - представител на държавата.

Събранието прие изнесения от Председателя на Управителния съвет Сергей Андронов доклад за дейността на дружеството през 2010 г.

Резюме на Годишния финансов отчет за 2010 г. направи главният счетоводител на дружеството Валентин Тодоров. "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД реализира балансова загуба след изплащане на данъци в размер на 120 млн. 463 хил. лв. През 2010 г. са платени данъци и осигуровки за сметка на работодателя в размер на 733 млн. лв. Въпреки негативния финансов резултат дружеството няма просрочени задължения към държавния бюджет.

През 2010 г. "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД е преработил 5,4 млн. тона нефт и 499 хил. тона мазут.

Инвестиционната програма на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД през 2010 г. бе насочена към повишаване ефективността и конкурентноспособността на дружеството, включващата реконструкция и модернизация на вече съществуващи активи, с което се поддържа високотехнологично ниво на производствените мощности, както и за строителството на нови производствени обекти. Това гарантира както безопасност при експлоатацията им, така и конкурентна ефективност на работата им.

През 2010 г. ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас проведе планирания капитален ремонт на всички инсталации, който е в рамките на програмата за повишаване на техническата и промишлената надеждност на производствените мощности. Капиталният ремонт увеличи срока на междуремонтния пробег на инсталациите от 3 на 5 години.

По отношение на персонала ръководството на дружеството работи в направленията, свързани с подобряване организацията на труда, повишаване производителността, повишаване на квалификацията на персонала, изследване и повишаване мотивацията на работещите в дружеството, трудовите възнаграждения. Предоставени са социални преференции, гаранции и компенсации на работещите в "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД в съответствие с Колективния трудов договор. За миналата 2010 г. за оказаната подкрепа и грижа към своите работници дружеството получи Приз "Най-добра социално-отговорна компания на годината" за 2010 г. в конкурс на в. "Пари" и "Делойт България".

Направените инвестиции в комбината през 2010 г. са в размер на 79,5 млн. долара и са въведени основни фондове за 359,1 млн. долара. През отчетния период в изпълнение на инвестиционната програма завърши строителството на новите инсталации "Хидроочистка на бензин-1", "Хидроочистка на дизелово гориво-5" и "Регенерация на метилдиетаноламини", отговарящи на последно поколение технологии в нефтопреработващия световен отрасъл. Въвеждането в експлоатация на новите и реконструкцията на съществуващите инсталации позволява производството на горива по стандарт ЕВРО-5 при повишена преработка на нефтена суровина, използване на максималния технологичен потенциал на инсталациите за вторична преработка на нефт, като същевременно се снижават и разходите за производство.
В средносрочна перспектива най-важният фактор за икономическото развитие на дружеството е строителството и въвеждането в експлоатация през 2015 г. на Комплекс за преработка на тежките остатъци /Хидрокрекинг/. Планираните инвестиции са за 1,3 млрд. долара. Целта на този проект е повишаване ефективността от преработката на нефта чрез увеличаване дълбочината на преработката и производствата на светли продукти.

Във връзка с отрицателния финансов резултат на дружеството /загуба/, Общото събрание на акционерите прие решение да не се разпределя печалба за 2010 г. и да не се изплащат дивиденти.

За регистриран одитор за проверка и заверяване на Годишния финансов отчет на дружеството на 2010 г. бе избран "KPMG България" ЕООД, гр. София. Съгласно изискванията на Закона за независим финансов надзор Общото събрание на акционерите на дружеството преизбра одитния комитет на дружеството.

За дейността им през финансовата 2010 г. бяха освободени от отговорност членовете на Надзорния и Управителен съвет на дружеството.

По предложение на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Общото събрание на акционерите освободи Камен Кичев като член на Надзорния съвет и избра да назначи като член на Надзорния съвет Росица Косачева - специалист в областта на корпоративните финанси, заемаща длъжността старши дилър корпоративни продажби в ИНГ Банк, София.

След Акционерното събрание членове на Надзорния съвет на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД посетиха производствената площадка, на която ще бъде изграден новият Комплекс за преработка на тежките остатъци и се запознаха с хода на реализацията на мащабния проект.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: