Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Превозвачите искат по-чести проверки за нелегални таксита
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 15.06.2010Коментари (0)762
© Burgas24.bg
Нелегални маршрутки и таксита подлагат на риск здравето и живота на хората. Срещу тях трябва да се вземат спешни мерки, защото от една страна са опасни, а от друга правят изключително лоша реклама на града ни пред туристите, които слизат на бургаската гара.

Това поискаха от ръководството на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бивша ДАИ) - Бургас представители на двете най-големи превозвачески фирми в града - общинския превозвач "Бургасбус" и М-БУС ООД. Срещата с новия началник на автомобилната администрация в Бургас - г-н Никола Милушев, бе по инициатива на "Бургасбус" заради сериозния проблем с нелегалните превозвачи, които стават особено активни през лятото.

"Години наред ни учудва фактът, че нелегалните превозвачи, които не са регистрирани никъде и въпреки това извършват транспортна дейност, остават "невидими" за контролните органи. Те не се боят от закона, те са недосегаеми, не подлежат на санкции и безнаказано търгуват със здравето и живота на хората. В същото време ние, както и други редовни превозвачи, биваме санкционирани и глобявани със солени суми дори за най-малкия пропуск в документацията", заяви по време на срещата Румен Христов, управител на М-БУС. Той връчи на началника на "Автомобилна администрация" писмо с описание на най-честите нарушения, извършвани от нелегалните маршрутки и таксита.

"Недопустимо е на най-възловите спирки в областния град да стоят търгаши, които от години са в сивия сектор. Тези коли дублират градски и извънградски линии през цялата година", подчертаха редовните превозвачи и изтъкнаха, че подобни "превози" са опасни за живота и здравето на пътниците, тъй като няма билет, няма касов бон - съответно няма и застраховка. "Настояваме инспекторите на "Автомобилна администрация" Бургас да зачестят проверките по всички пикови спирки на територията на общината, за да се спрат тези порочни практики, застрашаващи живота и здравето на бургазлии и гости на града. Апелираме нередовните превозвачи да бъдат отстранени от улиците на града и преследвани с цялата строгост на закона", поискаха по време на срещата автобусните компании. От своя страна от контролния орган се ангажираха да се вслушат в сигналите им и да зачестят проверките.

Публикуваме и писмо, изпратено от шефа на МБУС Румен Христов:

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на контролен орган, призван по наредба да следи, контролира и санкционира трафика, осъществяван от нерегламентирани превозвачи по градски и извънградски маршрути.

Фирмата, която представлявам, е на транспортния пазар повече от 10 години. Имаме над 100 автобуса, които дневно извършват над 80 курса. За тези години сме били обект на хиляди проверки от страна на контролните органи, но неясно защо тези органи "пропускат" да проверят нелегалните превозвачи.

Години наред ни учудва фактът, че нелегалните превозвачи, които не са регистрирани никъде и въпреки това извършват транспортна дейност, остават "невидими" за контролните органи. Те не се боят от закона, те са недосегаеми, не подлежат на санкции и безнаказано търгуват със здравето и живота на хората. В същото време ние, както и други редовни превозвачи, биваме санкционирани и глобявани със солени суми дори за най-малкия пропуск в документацията.

Недопустимо е на най-възловите спирки в областния град да стоят търгаши, които от години са в сивия сектор. Тези коли дублират градски и извънградски линии през цялата година. Нелоялните таксиджии са особено активни през летния сезон. Подобни данни бяха изнесени наскоро от бургаски медии.

Подобна дейност извършват понякога и редовните таксита, които са снабдени с всички документи и разрешителни, но не включват таксиметровите си апарати и не издават касов бон при осъществяване на курса. Много от тях "примамват" хората направо на бургаската гара и това е първото впечатление от Бургас - изключително грозна реклама на потни шофьори, които те дърпат с увещания да се повозиш в неизвестно каква посока.

Излишно е да споменаваме, че подобни "превози" са опасни за живота и здравето на пътниците, тъй като няма билет, няма касов бон - съответно няма и застраховка. В тази връзка за нас е недопустима тази "толерантност" и "разсеяност", която контролните органи проявяват към тези превозвачи.

Накрая потърпевшите се оказваме ние, коректните данъкоплатци, които сме изрядни към държавата, а и редовите бургазлии, които заслужават безопасен и сигурен транспорт.

Настояваме инспекторите на "Автомобилна администрация" Бургас да зачестят проверките по всички пикови спирки на територията на общината, за да се спрат тези порочни практики, застрашаващи живота и здравето на бургазлии и гости на града. Апелираме нередовните превозвачи да бъдат отстранени от улиците на града и преследвани с цялата строгост на закона - същата строгост, каквато проявявате и към нас.

С уважение: Румен Христов

Управител на МБУС-ООД

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: