Предвижда се увеличаване на паркоместата в района на „Флората” в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:36 / 08.05.2010
899
Община Бургас предвижда увеличаване на паркоместата в района на „Флората", където скоро ще се открие обновеният плувен басейн. Това съобщи Живко Иванов, директор на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи". По неговите думи тротоарните площи от „Флората" в посока север ще бъдат подобрени и ще станат паркоместа. Изграждането на нови места за паркиране са заложени в капиталовата програма на общината.

„Част от нещата ще бъдат направени през поддържащи фирми. Имаме предвидени средства за изграждане на нов паркинг на улица „Гурко". Идеята е да направим голям паркинг до 15 хиляди кв.м, където ще има и обособени паркоместа за туристически автобуси", каза още Иванов. По неговите думи изграждането на паркинга ще стане в рамките на тази година. През миналата година Община Бургас увеличи паркоместата до Морската градина по бул. „Димитър Димов"

Иванов припомни, че два от общо трите паяци в Бургас ще работят сутрин от 06.00 до 23.00 часа вечерта през летния сезон.

„Тази промяна е наложи туристическият сезон, както и многото нарушители, които в момента паркират в тревните площи. Въпреки че община Бургас влага средства в оправянето на тревните площи и тротоарите, има много паркирани коли в градинки, паркове и на детски площадки", категоричен е Иванов.

Наличните паяци не успяват да разчистят тези места, уточни той. „Всяка година общината увеличава паркоместата, където има възможност и без да нарушаваме тревните площи", каза още Иванов. Вероятно ще има увеличаване на приходите в общинската хазна след въвеждането на увеличеното работно време на паяците, но основната цел на увеличеното работно време е да се облекчи паркирането на граждани и туристи, категоричен е директорът на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи".


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).