Предстои утвърждаване на зам.-областен координатор на Движението в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 09.11.2013
519
Ръководството на "Движение България на гражданите" предстои да проведе процедура по избор на зам.-областен координатор на Бургас. На следващо заседание на Изпълнителния съвет ще бъдат обсъдени кандидатурите. Що се отнася до освобождаването на членове на "България на гражданите" от общините Поморие и Камено, ръководството на партията приема напускането им с мотива, че като членове на местните ръководства те не успяха за изминалите месеци да развият потенциала на Движението в съответните общини, както успяха да го направят редица други техни колеги в съотносими по големина и условия населени места.

"Движение България на гражданите" е създадено в отговор на обществените очаквания за по-широко гражданско участие и за повече компетентност при изработване и провеждането на управленските политики. За съжаление в общините Помори и Камено тези цели не бяха постигнати, като, разбира се, ние оценяваме положените усилия и в същото време не можем да останем доволни от показаните резултати. Ние няма да отстъпим от заявените намерения: постигане на управление, основано на експертен опит, с участието на компетентни, отговорни и почтени личности с доказан принос към напредъка на гражданското общество. Затова незабавно ще пристъпим към мерки за засилване на структурите в тези населени места и за гарантиране на по-ефективното им участието в публичния живот така, както го предполага интересът на гражданите и според високите изисквания, които членството в "Движение България на гражданите" предполага. Тези цели се припознават от повече от 300 нови членове, които Движението има само за последните няколко седмици.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).