Представиха тракийски гозби в Морското казино

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:24 / 26.03.2019
1437
Кулинарно изложение на традиционни тракийски гозби и съвременни вкусотии се проведе в Културен център "Морско казино". То се организира от Тракийското дружество "Екзарх Антим I" и даде силно начало на мероприятията, посветени на Деня на Тракия - 26 март.

В изложението се включиха 58 участници от клубовете към организацията. На масите бяха представени 120 гозби, сред които млечник, катина баница, кешкек и много други традиционни тракийски ястия. Над 200 души посетиха мероприятието, като накрая имаха възможността и да опитат от вкусно приготвените блюда.

За изложението специално бяха дошли членовете на дружеството от тракийските клубове в с. Маринка, с. Черни връх, с. Трояново

Най - многобройни бяха дамите от малоазийския клуб, 16 души се включиха с няколко кулинарни изделия. Всеки разказа историята на своите приготвени ястия - от традициите, свързани с тяхното приготвяне, до спомените, с които ги свързва, и как рецептите се предават от поколение на поколение.

Честването на Деня на Тракия продължава на 26 март (вторник) с поднасянето на венци и цветя пред паметника на българския воин пред "Военен клуб" - Бургас в 12 часа, а в сряда от 18:00 ч. ще се проведе патриотичен рецитал и награждаване на участниците в конкурса "Георги Кондолов - живот, отдаден на свободата" в голямата зала на Тракийско дружество "Екзарх Антим I".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама с дрога спипаха във "Възраждане"
Дойде от Айтос в Бургас, за да краде
Преобразиха това бургаско училище
Обявиха колко е населението на България
Тази шофьорка от Бургас следващия път ще внимава повече
Над 10 години живее в България, но не разбра, че това е забранено...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).