Представиха студентските проекти за Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:34 / 04.11.2008
652
7 колектива от 5 висши учебни заведения в България изготвиха проекти за детски културно-развлекателен център в морската градина на Бургас. Проектите ще послужат за основа на архитектите на общината за изготвяне на цялостния план на центъра на морския град. Авторите на най-добрите проекти днес бяха наградени от кмета на община Бургас Димитър Николов.

Проектите са изготвени от студенти, които участваха в първия по рода си в България пленер, организиран от община Бургас съвместно със Съюза на архитектите в България.

Според главния архитект на общината Веселина Илиева- задачата е изграждане на детски културно развлекателен център в морската градина -в района заключен между улиците "Димитър Димов", "Приморска" и ж.п. линията.

Над проекта са работили студенти от Лесотехническия университет София, Нов бълкгарски университет, Варненски свободен университет и Софииски университет „ Св. Климент Охридски". Всеки един от колективите имаше 30 минути за да представи и защити проекта си. Изпълнението на заданията бе оценявано от специално жури. В центъра на заданието са детски площадки, сладкарница, външни и вътрешни зали, атракциони и музеи за детско творчество.

Изграждането на детския културно-развлекатален център е заложено за изпълнение в програмата на община Бургас за следващата година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).