Представиха насоки за кандидатстване по ОП "Регионално развитие"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 06.11.2009
500
Насоки и правила при кандидастване на общините при представяне на проектни предложения от процудерата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „ Регионално развитие 2007 - 2013 г." бяха презентирани в Областна управа. По програмата участват общо 79 общини от обхвата на градските агломерационни ареали и 7 големи града в страната.

Направленията на програмата са две : „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда" и „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации" Инициативата се организира от ГД „Програмиране на регионалното развитие" при Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Целта е да се информират общините за начините и критериите при кандидатстване с проекти по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Минималната сума на безвъзмездната помощ по ОС 1 и ОС 2 - е 1 млн.лева , а максималната е 10 млн.лева за първата, и 5 млн.лева за ОС 2 - стана ясно още от срещата. В денят на отворените врати се включиха кметове на общини от Бургаски регион, както и експерти от областна администрация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).