Представиха финалните резултати по проекта "Училището в моя роден град Бургас"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:42 / 17.06.2010
926
Финалните резултати от проекта на Община Бургас "Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо" бяха представени, днес /17 юни/, на нарочна пресконференция в заседателната зала на Община Бургас.

В срещата взеха участие заместник - кметът по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева, Неди Абрашева координатор по I направление "Ритуализация на училищния живот", Бочко Бочев - координатор по II направление "Развитие на клубове по драма и сценични изкуства", Мариана Стефанова - координатор по III направление "Екология и устойчиво развитие", ръководители на ученически отбори и ученици, взели участие в дейностите по проекта.

По време на срещата бяха представени сборникът "История и съвременност", в който са публикувани проучванията за историята, символите и ритуалите на 22 бургаски училища, конкурсите за есе и рисунка на тема "Моят роден край", диск, съдържащ 22 ученически презентации, филмът на тема "Моят роден край Бургас" и ученическото помагало "Екология и устойчиво развитие". В помагалото са поместени проведеният конкурс за снимка на тема "С обич и грижа за земята" и междуучилищният фестивал "Празник на младия еколог".

"Проектът помогна на децата да научат повече за историята, обичаите и традициите на своите училища и на града, в който живеят, да пазят природата и чистотата му, и да развият своя артистичен талант", заяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева и допълни "но най-важният резултат бе постигнат - дейностите показаха, че Бургас има много талантливи деца, които обичат града си и ще останат тук".

Проектът е на стойност 315 000 лв. и се финансира от ОП "Развитие на човешките ресурси" от Европейския социален фонд. В него взеха участие общо 1470 ученици от 37 училища в Бургас, което превръща проектът в най-мащабния за Бургаска област по тази оперативна програма. В рамките на 9 месеца бяха създадени 43 училищни клуба по три направления - Ритуализация на училищния живот; развитие на клубове по драма и сценични изкуства; изграждане на клубове за устойчиво развитие и екология.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).