Представиха JEREMIE в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 09.10.2012
773
Възможностите за финансиране на микро, малки и средни предприятия чрез фонд "Jeremie" бяха представени на информационна среща в Бургас. Срещата е организирана от Областния информационен център - Бургас, чиято цел е популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз, възможностите за финансиране чрез структурните фондове и осигуряване на актуална информация по оперативните програми на евросъюза.

В срещата участваха представители на бизнеса и банки, чрез които се финансират различните фондове на "Jeremie". Росица Младенова, ръководител на Областния информационен център представи накратко какво характеризира микро, малките и средни предприятия, историята за възникване на "Jeremie" и начините на финансиране на предприятията чрез продуктовия портфейл на фонда според фазата на развитие на предприятието. "Jeremie" е на 100 % собственост на Европейския инвестиционен фонд. Инвестициите се извършват чрез холдингов фонд "Джерами България" ЕАД, който се управлява от 5-членен инвестиционен борд като трима са представителите на министерство на икономиката,енергетиката и туризма, а двама са представителите на Европейския инвестиционен фонд. Именно инвестиционния борд одобрява първоначалната стратегия , определя критериите за подбор и прогнозира разходите, изготвя отчети на различен времеви период и отправя препоръки към управляващия орган на фонда. Във фонда са прехвърлени средствата от Ос 3" Финасови ресурси за развитие на предприятия" на Оперативна програма Конкурентоспособност. В зависимост от големината, развитието на предприятието то се финансира от различните фондове - Сийд фонд, фонд за рисков капитал, фонд растеж, мецанин фонд и гаранционен фонд. При част от тези фондове финансиращата организация чрез подкрепата си за бизнеса придобива и дялово участие в дадената фирма, която финансира.

По време на срещата присъстващите представители на различни банки представиха и своята политика в подпомагането на малкия и средния бизнес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).