Празнично заседание на ОбС се проведе в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 06.12.2013
1020
Празнично заседание на Общинския съвет се проведе в Бургас. На сесията присъстваха представители на всички групи общински съветници и кметът на Бургас Димитър Николов.

Председателят на Общинския съвет Костантин Луков поздрави общинските съветници и гражданите за празника. Той подчерта, че празникът на Св. Николай Чудотворец е един от тези, които сплотява всички, независимо от техния социален статус и политически пристрастия.

" Да ни е честит Никулден! Нека Бургас бъде благословен от своя покровител! Нека светлите и положителни мисли, които спохождат всеки бургазлия на днешния ден изпълнят нашето бургаско море! Нека сърцата ни трептя в ритъма му! Нека покоряваме силни бури и пазим романтичния шум на морето, защото морето е в нас и ние сме неговите морски хора!", каза Луков.

Кметът Димитър Николов също поздрави съветниците и присъстващите гости от побратимения с Бургас град Батуми, Грузия. Той допълни, че традициите винаги сплотяват хората особено в трудни времена.

"Днес пред нас се откриват нови възможности и имаме нови амбиции. Днес сме длъжни да гледаме напред и да го правим с оптимизъм. Бургас трябва да бъде градът на действието", каза в словото си кметът Николов.

По време на празничното заседание на Общинския съвет само двама заслужили бургазлии тази година бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Бургас". Днес на тържественото заседание бяха връчени грамоти и плакети за званието на техните близки. Със званието почетен гражданин на Бургас бе удостоена художественият ръководител на ансамбъл "Китка" Мария Халачева. От нейно име плакет и грамота получи дъщеря й Руслана Халачева. Посмъртно със званието бе удостоен и бургаският журналист Йорданка Ингилизова, която отдаде живота си на професията. Плакетът и грамотата бяха получени от нейната дъщеря Кристина.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).