Правят психиатрична експертиза на мъжа, заплашил да си направи харакири

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:38 / 29.03.2013
761
В рамките на една седмица Районна прокуратура Бургас се е самосезирала за два случая, съобщи пред журналисти районни прокурор Андрей Червеняков. Единият случай е за непристойното поведение на кметския наместник в созополското село Габър Димитър Трънков, който е извадил половия си член пред свои съселянки на работното си място.

"Проверката приключва. Тя е докладвана на прокуратурата и предстои произнасяне. Това ще се случи незабавно в рамките на днешния ден или в понеделник", каза прокурор Червеняков.

Вторият случай е за мъжа от бургаския комплекс "Славейков" Тома Атанасов, който обяви, че на 1 април ще си направи харакири в знак на протест и дори покани медии да го отразят. По този повод Бургаската районна прокуратура се е самосезирала и е назначила да бъде изготвена психиатрична експертиза на мъжа, позовавайки се на Закона за здравето."

Предстои да изясним психологични статус на лицето.По закона за здравето се назначава специализирана проверка, която органите на център за психично здраве следва да установят в рамките на 48 часа след обстойно изследване. По закона за здравето има няколко хипотези. Една от които е, ако лицето има психично заболяване, което не търпи отлагане на лечение и откаже доброволно такова, да се предприеме процедура по принудително лечение", каза Червеняков.

Принудителното лечение на мъжа може да стане с решение на съда. Той допълни, че до датата, която е обявил че ще се самоубие ритуално Атанасов вече трябва да е приведен в центъра за психиатрична помощ в Бургас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).