Правят паметник на Антим I в Одрин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 26.08.2009
479
По идея на Съюза на тракийските дружества в България и Тракийското дружество в Бургас стартира инициатива за изграждането на паметник на големия българин и тракиец, първият български екзарх - Антим I. Решението на съюза и националния комитет за изграждането на монумента е той да бъде поставен в двора на българския храм "Св. Св. Константин и Елена" в гр. Одрин

Тракийското дружество разработи програма за популяризиране дейността на екзарх Антим I и предприе кампания за набиране на средства за изграждането на паметника.

За подпомагане на кампанията за набиране на средства за паметника са изработени 1000 картички с лика на екзарх Антим I , които ще бъдат предоставени в 1000 читалища в страната за тяхната продажба. Всяка от картичката е на стойност 2 лв. Всички средства от тяхната продажба ще бъдат предоставени за подпомагане на мемориала.

Разкрита е набирателна сметка за дарителски средства за изграждането на паметника, на които могат да се превеждат даренията. Предстои още 1000 картички да бъдат изработени и предоставени на различни институции в страната - министерства, неправителствени организации и фирми.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).