Появиха се обвинения за лъжесвидетели на делото за тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:56 / 25.09.2013
1062
Бившият началник на транспортния отдел Николай Точев, заяви пред журналисти, че не е отговарял за техническото състояние за автобусите.

"Днес за първи път се появиха явни лъжесвидетели и се казаха явни лъжи. Те може би не са много съществени, но са показателни за начина, по който се защитава. Свидетелката Лидия Атанасова работи във фирмата на Борк Сердам, който е племенник на Ениз Ченгел и тя каза пред съда, че не го познава. Аз неговото име го чух от нея. Той идваше редовно, често в офиса и се занимаваше с обслужването на касовите апарати. Показателно е, че част от автобусите, с които се работеше в "Ентуртранс" са собственост на "Бургас тур 90" на Бурак Сердам", каза Николай Точев пред журналисти.

Той бе категоричен че техническия преглед е задължение на водача, вменено му по закон, независимо какво се опитват сега с показанията си да направят и да му бъде прехвърлена вината. Ениз Ченгел на няколко пъти каза, че търсел добри специалисти и наел Точев като такъв, но аз започнах работа месеци преди катастрофата, допълни още бившият началник отдел.

"Фирмата работи от 1994 година, а аз започнах януари 2011", каза Точев и допълни, че се прави опит за внушение, че "едва ли не след като аз съм дошъл в тази фирма всичко тръгва надолу и започват някакви страни неща.

На въпрос на журналисти доколко Ениз Ченгел е знаел какво се случва във фирмата Точев каза: "Всичко знаеше. Той разпореждаше кой автобус да влезе на ремонт, кой да не влезе. Той договаряш частите от Турция. Аз лично съм пренасял части от мотел в Крайморие, тъй като там ги оставяха автобусите, които пътуваха до Турция. Оставят ги там като минават, а аз живеех в Маринка. Сам предложих сутрин като идвам на работа да ги докарам в офиса и така ставаше. Ние сме се договорили да следя за реда на документите, което съм и правил. Но нямаме договорка да ги осигурявам. За техническите прегледи няма лице, което да отговаря, носи отговорност водача и при това по закон", каза още Николай Точев.

Той дори каза, че Ениз Ченгел не му се е обадил за катастрофата. "Не ми се е обаждал. Обади се адвокатката му Калинка. Защо тя не свидетелства сега? За да да не се налага да лъжесвидетелства и тя", категоричен бе Точев. По думите му след катастрофата Ениз Чентел дори си изключил телефоните.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (125):
04.03.2016 Интерпол издирва Ениз Ченгел с червена бюлетина
11.02.2016 Интерпол на помощ за издирването на Ениз Ченгел
10.11.2015 Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на АМ "Тракия"
21.10.2015 ВКС потвърди присъдите за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души
05.01.2015 Общо 25 г. затвор за катастрофата на АМ "Тракия" от 2011 г.
31.07.2014 Ченгел, Точев и Димитров съжалиха за случилото се на АМ "Тракия" през 2011
г.
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).