Повече пожари и ръст на загиналите в тях в Бургас и областта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:04 / 14.09.2011
569
3768 произшествия на територията на област Бургас са станали към момента. Това отчетоха бургаските огнеборци навръх празника си. Това е с хиляда повече в сравнение с миналата година, когато за същият период служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението", в която влизат и бившите структури на "Гражданска защита" са се отзовали на 2793 сигнала за инциденти.

"Това е ръст от 34 %, за който ние нямаме някаква вина. Бихме могли малко по-добре да обясняваме и да разясняваме тъй, като повечето произшествия са пореди небрежност", каза Васил Василев директор на областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожарите до септември тази година са 2076, като 1044 са били те за същия период на миналата година, като специално при пожарите ръстът е 50 %. Василев допълни, че не са добри и данните по отношение на пострадали и загинали при пожарите. За тази година на територията на Бургаска област има 6 загинали при 1 за миналата година, а пострадалите са 15, като миналата година те са били 9. Нарастване отчитат огнеборците и при броя на лъжливите сигнали. До сега те са 80, като миналата година за същия период са били 12 . Буквално от три дни всички обаждания на телефони 150, 160 и 166 вече се прехвърлят директно на единния спешен телефон 112. Въпреки, че системата работи отдавна, се още има какво да се желае по отношение работата и координацията на службите на служителите от тел 112, посочи Василев. " Грубо казано от грамотността на служителите да приемат съобщенията във вида, в който нас ни устройват най- добре, за да не губим време в доуточняване и звънене на телефони, за да разберем какво точно се случва и какво е предаден, зависи много.Тази координация е изключително важна", каза Василев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).