Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Постоянно полицейско присъствие на пътен възел "Юг"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 14.06.2012Коментари (4)852
© Burgas24.bg
Началникът на "Пътна полиция" Бургас Жельо Танев потвърди, че действително има затруднения в предвижването и пропускливостта на пътен възел "Юг" заради строителството му. Той допълни, че на мястото постоянно има полицейско присъствие и дори в момента кръстовището се регулира ръчно.

Танев потвърди, че в района действително се случват пътни произшествия, но те са леки заради ниската скорост, с която се движат автомобилите.

" Но и леките пътнотранспортни произшествия там обикновено задръстват движението,тъй като водачите остават на място и изчакват контролните органи. В повечето случаи катастрофите са с материални щети и няма нужда дори от посещение от пътни полицаи и могат да се оформят с двустранни протоколи, но поради незнание гражданите звънят на телефон 112 и чакат докато не отиде там патрул. И към момента колегите регулират ръчно, за да изтеглят образувалото се задръстване", каза Танев.

На въпрос кога обикновено движението около възела е затруднено и се образуват колони началникът на КАТ каза, че това се случва в сутрешните часове и следобед за периода от 16.00 до 18.00 часа. Жельо Танев потвърди, че в предходните дни също е имало задръствания заради това, че се е извършвало асфалтиране на ръкавите, които подвеждат към околовръстния път.

"Още две седмици текат довършителните работи и от там нататък се надяваме да няма повече задръствания. Призоваваме и гражданите да не ползват последния момент за тръгване на работа, тъй като пътя има капацитет. Няма как да пропусне повече коли от това за което е проектиран", посочи Танев.

На друг въпрос дали в тези пикови моменти водачите могат да ползват алтернативен маршрут, така че да избягнат задръстването, Танев каза, че алтернативен маршрут има, но той удължава пътя и за това гражданите не го ползват.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.06.2012 г.
0
 
 
да минават и да мият асфалта през деня,че е голяма жега
Aнонимен
на 14.06.2012 г.
0
 
 
В Бургас пътищата незнайно защо се ремонтират през май и юни. Нищо,че март и април също бяха подходящи. Движението в града е ад.
Aнонимен
на 14.06.2012 г.
0
 
 
Във вторник имаше тапа от входа към Бургас до Отманли!!!!! И познайте какво правеха полицаите, които "регулират ръчно": стояха на сянка под моста, облегнати на моторите си!!!!!! На въпрос към дежурния в КАТ, с който се свързах казаха че нищо не могат да направят и това е работа на Общината! На въпрос към Жулиета Сарафова от Общината, какво ще направи Община Бургас, получих отговор че това е работа на КАТ! накрая се учуди, че имало такива задръстване и щяла дфа отиде лично да види! Въпосрите към Община Бургас са: 1. Кой е избрал този моментз а асфалтиране? 2. Кой регулира движението там? 3. какъв е ангажимента на Община Бургас? 4. какво ще стане, ако някой получи слънчев удар или недай боже нещо друго в този ад там? как ще дойде линейка? 5. Защо Кмета не се качи на личната си кола и не пробвва да се прибере от Отманли до Бургас около 17.00 ч по този маршрут? ще му струва най-малко 3 часа!!!!! на мен за разстоянието от Пода до стадион Черноморец ми отне 2.5 часа, при 30 градуса навън, реално не по малко от 35 с нажежения асфалт! 6. Това ли е грижта на Пбщина Бургас за гражданите на най-добрия за живеене град?????!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: