Последна сесия за 2012 г. на ОбС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:10 / 18.12.2012
714
42 точки са включени в дневния ред на последната за годината сесия на Общински съвет - Бургас, която ще се проведе днес. По време на нея за пореден път съветниците от Национален фронт за спасение са включели в докладна искането си за прекратяване на договора за концесия на подземния паркинг на площад "Св. св. Кирил и Методий". За първи път докладната беше входирана преди 6 месеца, така темата продължава да стои на дневен ред.

Групата от опозицията в местния парламент отново ще поиска и промени на наредбата за обществен ред, касаещи забрана на религиозната пропаганда по улиците и в домовете на хората. Тя иска още намаляване на цената на паркирането в "Синята зона" от 1 лев на 0,50 лв.

Сред предложенията, по които ще заседават съветниците днес е почасовата ставка за заплащане на труда на личните асистенти и промяна на таксите за детска кухня на многодетните семейства. Докладната е входирана от кмета Димитър Николов. Той предлага още определяне границите на зоните в населените места и категориите на вилните зони за кварталите Ветрен и Банево, село Извор и парк Росенец.

В дневния ред е и искане за провеждане на референдум за отделяне на с. Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).