Последен ден на Златната изложба в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:58 / 29.08.2011
597
Ако все още по някаква причина, някой не е посетил гостуващата цяло лято в Бургас атрактивна изложба "Изящните съкровища на траките", в последния ден - понеделник, съобщават от общината.

Последният ден, в който златната експозиция ще бъде отворена за посетители, е днес от 10.00 до 22.00 часа. На следващия ден - 30 август, Тракийското съкровище ще отпътува от морския град.

Вече 3 месеца "Изящните съкровища на траките" гостуват в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на новия културен център "Морско казино". Атрактивен спектакъл, пресъздаващ света на древните траки, въведе гостите в атмосферата на онова далечно време и положи официалното начало на експозицията в града.

Престоят й край морето премина при засилен интерес от страна на посетителите - жители и гости на града. От откриването й на 3 юни до момента, повече от 35 000 бургазлии и туристи са посетили златната изложба.
Гостуващите в Бургас древни съкровища включват Панагюрското злато, златната маска и пръстенът на Терес, както и непоказвани досега златни накити, намерени при разкопки край Несебър.

Събитието стана факт благодарение на няколкомесечна комуникация и синхронизация между редица институции - Национален исторически музей, Национален археологически институт с музей при БАН, Община Бургас, Министерство на вътрешните работи и Регионален исторически музей - Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).